Sdílení alb ve Fotkách Google dostává tolik potřebnou aktualizaci

Zprávy

Pokud jste jako většina lidí, pravděpodobně používáte Fotky Google k ukládání všech svých cenných vzpomínek ve formě fotografií a videí. A až donedávna bylo jediným způsobem, jak sdílet tyto vzpomínky s ostatními, vytvořit sdílené album a ručně přidat každou fotografii nebo video jednu po druhé. Naštěstí ale Google konečně aktualizoval funkci sdílení alb ve Fotkách Google, takže sdílení fotek a videí s ostatními je mnohem jednodušší a rychlejší. Funguje to takto:

Fotky Google byly během pandemie skvělým nástrojem pro sdílení fotek s mými přáteli a rodinou. Je ideální pro ty osobnější rodinné fotografie, které ve skutečnosti nechcete sdílet na sociálních sítích. Fotka vydá za tisíc slov a může nám pomoci zůstat ve spojení, i když se nevidíme osobně, což vysvětluje, proč Fotky Google zaznamenaly v některých regionech 50procentní nárůst sdílených fotek. Chcete-li lidem pomoci snadněji sdílet více fotografií, Google oznámil nový způsob sdílení alb ve Fotkách Google.

loni v prosinci, Google spustil přímé sdílení – což drasticky zlepšilo funkci sdílení – a nyní se alba dočkala stejného zacházení. Když přejdete ke sdílení alba, výchozí možností bude nyní sdílení s konkrétní osobou nebo více lidmi pomocí jejich účtu Google. Sdílená alba nevytvářejí stejný styl probíhajícího vlákna, které bylo spuštěno přímým sdílením, ale můžete kliknout na ikonu chatu v pravém horním rohu a přidat komentáře.

Zdroj: Klíčové slovo Google

Když s někým sdílíte album, zobrazí se mu na kartě „Sdílení“, kde může přidávat fotky nebo ukládat jednotlivé fotky z tohoto alba do svého účtu Fotky Google. Můžete také kliknout na nabídku se třemi tečkami v pravém horním rohu a vybrat možnost „Zobrazit v albech“, aby se toto sdílené album zobrazilo na kartě „Alba“. Fotografie se neukládají na váš účet, takže pokud chcete uložit fotografii, budete muset kliknout na tlačítko „Uložit fotografie“ v horní části alba. Nebo můžete vybrat fotografie, které chcete uložit, a poté kliknout na ikonu cloudu vpravo nahoře.

Stále můžete vytvořit odkaz pro sdílení fotek s někým, kdo nemá Fotky Google nebo účet Google, a sdílení odkazu můžete kdykoli zapnout nebo vypnout. Pokud nechcete, aby do alba přidávali ostatní, můžete kliknout na nabídku se třemi tečkami v pravé horní části alba, vybrat „Možnosti“ a poté vypnout přepínač „Spolupracovat“. Uživatele můžete také zcela odebrat, čímž se odstraní i fotografie a videa, které přidal do alba.

Ačkoli jsou některá nastavení stále trochu matoucí, tato aktualizace sdílení alb výrazně usnadnila práci s více fotografiemi a umožnila vytvoření průběžného soukromého vlákna s přáteli a rodinou. Aktualizace začala tento týden a měla by být dostupná pro všechny uživatele.

Nakupujte všechny nejnovější nabídky Chromebooků